Munch (ejtsd: Munk) - North Park

spoiler_1.png

 

antimetal.png

muszlimcsajok_1.png

Munch (ejtsd: Munk)

2009.02.22. | Tamás J. Bertalan

_26angol.bmp

 

Voltam az Edvard Munch Múzeumban. Annál is inkább különös élmény volt Munch életművét két napnyi másnaposság után vizslatni, mert a fickónak alkoholproblémái voltak (hasznos infok itt magyarul, itt angolul). Továbbá némi szexuális frusztrációja is, legalábbis tárlatvezetőnk minden egyes képen talált valami fallikusat, ha mást nem, egy többé-kevésbé egyenes vonalat.

 

Ott volt minden, ami kell: a Sikoly (az elidegenetés, továbbá az elmúlás felett érzett fájdalom csodálatos manifesztuma:), a hírös Madonna-ábrázolás, amely majdnem annyira vulgáris a képet körbefolyó spermiumokkal, és meg nem született magzattal, mint anno Szent Teréz extázisa lehetett a buzgó katkóknak, meg a Dance of Life (az élet tánca, persze, de vhogy angolul jobban hangzik).

 

edvard_munch_madonna_google_art_project_495100.jpg

 

ng_m_00941_2_pressebilde.jpg

 

Szóval ő sem volt mindig rózsás jókedvében, ami végülis érthető, ugyanis a szeretője ellőtte két ujját a lánykérésre válaszul.  

Címkék: norvégia kiállítás művészet múzeum festészet sikoly oslo munch edvard munch



A bejegyzés trackback címe:

https://northpark.blog.hu/api/trackback/id/tr68958864

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása