Balázs Elemér Group, Oslo - North Park

spoiler_1.png

 

antimetal.png

muszlimcsajok_1.png

Balázs Elemér Group, Oslo

2009.02.03. | Tamás J. Bertalan

beg.jpg

 

Nem gondoltam, hogy Osloban épp magyart bort fogok kortyolgatni magyar jazz hallgatása közepette, de itt tartózkodásunk második hetében megismerkedtünk Kovács Ferenc-el, aki a Kommunikáció és Médiatudományi Tanszék magyar munkatársa, egyébiránt író, és elég alaposan benne van az itteni kulturális életben (írások tőle: itt, itt, és itt). A koncertet az osloi Magyar Nagykövetség szervezte, és Ferenc közbejárására mi is meghívást kaptunk rá, illetve az azt megelőző fogadásra.  

 

A műsor címe "Early Music", azaz "Korai zene", és különböző barokk zeneszerzők munkáit adaptálták jazzre, helyenként egyházi jellegű kórusbetétekkel megszakítva. A műsor promo-jellegű összefoglalója itt látható, de hangsúlyozom, ez a pár pillanatfelvétel korántsem adja vissza az eredeti élményt:

 

 

Itt az esemény helyszíni dokumentációja látható:

 

 

Itt pedig az igényes közönség elragadtatással figyeli a színpadon történteket:

 

 

  A zenekar hivatalos honlapja egyébiránt ezen a linken található. 

Címkék: jazz koncert norvégia oslo balázs elemér group



A bejegyzés trackback címe:

https://northpark.blog.hu/api/trackback/id/tr60920079

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása