Bőrtok Béla után szabadon: Hodály Zoltán - North Park

spoiler_1.png

 

antimetal.png

muszlimcsajok_1.png

Bőrtok Béla után szabadon: Hodály Zoltán

2009.02.17. | Tamás J. Bertalan

 

Bár nem mindenkinek nyerte el maradéktalanul a tetszését, csakazértis kiteszem az osloi operaházat a kirakatba, mert én komázom.

 

Oslo építészetéről azt kell tudni, hogy miután a város végleg megszabadult a korábbi Kristiania névtől, és Oslová vedlett, heves építkezésbe fogtak, és a mai városkép nagy része ennek a közel kétszáz éves periódusnak köszönhető. A modern belváros legrégibb épülete az 1828-ban épült tőzsde, a legújabb pedig az új Operaház.

2004-ben kedzték felhúzni a tengerparton ezt az impozáns tömböt, melynek érdekessége, hogy kialakítása folytán simán rá lehet sétálni a tetejére (tekintve hogy az most csupa hó, és jég, nem kíséreltük meg). Egyébként meg tényleg csak egy nagy hodály, ilyen:

 

 

Művészi portré az épület üvegéről, háttérben a menetrendszerű Koppenhágába induló hajóval. Az meg például egy nagy úszó hodály:

 

 

Meg vannak itt dögivel sirályok is, szerte a városban, mint nálunk a galambok. Apropos, ha nem vigyázunk eléggé, és tényleg megvalósul az EKF (újabb muhaha), akkor lehet, hogy Pécsett is lesz egy ilyen, mert ugye lényeg a fantázia! UPDATE: Megvalósult!

 

Na, este elmegyek Psycho-t nézni 35 mm-ről, milliméterenként egy koronáért, ha már a délutáni mozizás a babazsúr miatt nem jött be (ma tudniillik baba-mama vetítések voltak, és ha nincs gyerek, nincs jegy! hmm, fura).

Címkék: norvégia építészet menő operaház oslo osloi operaház



A bejegyzés trackback címe:

https://northpark.blog.hu/api/trackback/id/tr14948745

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása